Cara Pulihkan Lampu Kusam Jadi Jernih Berkilat-Kilat Macam CERMIN!

Cara Pulihkan Lampu Kusam Jadi Jernih Berkilat-Kilat Macam CERMIN!

Sebelum saya tunjukkan anda cara pulihkan lampu kusam supaya kembali jernih berkilat-kilat, jom kita buat something yang kedai aksesori tak nak anda tahu.

Biar saya tunjukkan anda cara nak jernihkan lampu supaya kereta anda akan…

Dipuji Rakan-Rakan Anda!

Cer tengok gambar kat atas ni sebagai contoh.

Abaikan sekejap lampu sebenar dan perhatikan apa yang anda “rasa” kat mata anda.

Dengan reflector yang memantul-mantul. Mentol pun boleh nampak jelas.

Paling bestnya, lampu dia…

Jernih Berkilat-Kilat, Macam Cermin!

Kenapa best?

Sebab tengok sekali pun, otak anda dah start terfikir “Wow! jernih giler lampu!”

Then otak anda terus decide nak tengok lagi rapat-rapat.

Kalau tenung lama-lama, anda boleh rasa…

Mentol Tu Seolah-Olah Tersembul Keluar!

Dan anda boleh capai mentol tu dengan tangan anda.

Jernihnya lampu sampai anda rasa macam headlight tu takde cover!

Ramai orang kadang-kadang tak sedar bahawa kereta mereka sebenarnya dah 95% cantik. Rim dah baru, cat pun dah tukar baru.

Tapi, bila anda tenung-tenung kereta anda, rupanya ada 1 part kelihatan pelik dan tak matching yang menyebabkan habis satu kereta nampak selekeh dan terabai.

Dan anda tahu, most of the time anda hanya perlu setelkan 1 part tu saja dan otomatik kereta anda kembali…

Segak Bergaya Seperti Baru Beli Dulu!

Bagi kebanyakan orang, that 1 part biasanya ialah lampu depan.

Sama macam mata manusia, lampu depan ialah “mata” bagi kereta anda. Jika mata kereta anda kelihatan kuning berkatarak dan kalau anda rasa bengang dengan keadaan tu, ini pilihan yang ada untuk anda merubahnya:

  1. Option 1: Ganti Lampu Baru

    Of course saya tak perlu tunjuk macam mana caranya. Just pilih je mana-mana kedai aksesori terdekat. Sebelum tu, better semak dulu harga lampu baru untuk prepare bajet anda.

  2. Option 2: DIY (Ini Terbaek!)

    Ini pilihan ekonomi untuk warga marhaein macam saya yang agak berkira-kira samada nak spend untuk headlight atau nak save duit tu untuk yuran taska anak 2 bulan. Jika anda dah sedia nak tahu caranya, izinkan saya tunjukkan anda.

3 Langkah Jernihkan Lampu Kusam Berkerak Supaya Anda Boleh Tersenyum Bangga Sebab Kereta Jadi Segak Bergaya

  1. Pertama, anda kena hilangkan kerak-kerak kusam hingga ke akarnya.

    Wet Sanding dilakukan sebanyak 3 peringkat sehingga lapisan kusam hilang.

  2. Kedua, hapuskan calar-calar halus secara polishing.

    Dengan bahan polishing yang khusus, calar-calar halus dari Wet Sanding dihapuskan sehingga permukaan lampu menjadi lebih jernih sekata.

  3. Ketiga, menjernih sambil melindungi lampu dari sinaran UV.

    Di peringkat ini, sapukan bahan UV protection untuk menjernihkan lampu secara serta merta sambil melindunginya dari sinaran UV.

Anda mungkin tertanya-tanya,

Untuk apa saya tulis entri ni untuk anda?

Jawapannya adalah sebab saya faham, tak ramai yang mampu buat keputusan untuk spend ratusan malah ribuan ringgit hanya untuk lampu kereta sedangkan banyak lagi tanggungan lain yang perlu difikirkan.

Sebab tu saya boleh jumpa 201 kereta lampu kusam dalam sejam driving melalui bandar kecil. Saya cuba letakkan diri antara owner-owner 201 kereta tu, saya boleh rasa yang mereka sebenarnya sedar akan masalah lampu kusam yang dihadapi.

Tetapi komitmen lain yang mereka ada mengatasi keperluan untuk membuat sesuatu tentang lampu walaupun terpaksa compromise beberapa aspek. Mungkin option yang mereka tahu hanyalah tukar lampu baru sahaja.

Ini terbukti bilamana sesetengah owner yang betul-betul merasa kesusahan lampu malap masa driving malam, mengambil keputusan untuk tukar sebelah sahaja lampu dan mungkin sebelah lagi di lain masa bila kewangan mengizinkan.

Atas kesedaran itu, saya rasa bertanggungjawab untuk menyebarkan kesedaran bahawa mereka sebenarnya ada pilihan lebih ekonomi – Option 2. Iaitu sebenarnya mereka boleh memperbaiki masalah lampu kusam kereta mereka dengan lebih jimat.

Sebagai contoh, owner kereta Myvi model 2005 – 2010 boleh jimat sehingga RM835 dengan result setanding lampu baru. Sekiranya maklumat ini disebarkan, saya yakin lebih ramai lagi yang boleh dibantu dan mendapat manfaat.

Mungkin nampak remeh, tapi jika dengan sebab lampu jernih dapat menyelamatkan satu keluarga dari kemalangan jalanraya waktu malam, ia kini satu perspektif yang berbeza.

Jadi, sekiranya anda tahu ada kenalan atau keluarga anda yang dapat dibantu dengan maklumat ini, sila bantu kami untuk sama-sama sebarkan. Semoga sedikit usaha anda akan membantu mereka yang memerlukan (dan mereka ketika ini tidak ada akses sepertimana anda).

Ini Something Yang Saya Rasa Anda MEMANG Suka!

Saya dah compile satu eBook yang saya namakan sebagai “3 Langkah Jernihkan Lampu Kusam”.

Kenapa saya rasa anda akan suka? Ini sebabnya:

  1. 32 page bergambar.
  2. Panduan langkah demi langkah.
  3. Penerangan ringkas tapi padat.
  4. DIY ringkas tanpa sebarang peralatan elektrik.
  5. Result mula nampak ketara pada Page 24.
  6. Menjadi inspirasi untuk menjernihkan lampu kusam kereta anda.
  7. Boleh dimuat turun PERCUMA.

Ini Cara Nak Dapatkannya, PERCUMA.

First, anda klik sini untuk memohon.

Just masukkan nama dan alamat emel anda untuk kami hantar link terus ke Inbox anda.

Macam yang saya kata, eBook ni Free Of Charge.

Jadi, kalau anda nak lampu kereta anda kembali jernih berkilat-kilat macam cermin dan selalu jadi topik perbualan di kalangan rakan-rakan anda, dapatkan eBook percuma ini sekarang.

Terima kasih luangkan masa baca entri ni. Harap anda cepat-cepat rebut eBook ni sebelum saya tutup link!

Ikhlas,
Fadly

One thought on “Cara Pulihkan Lampu Kusam Jadi Jernih Berkilat-Kilat Macam CERMIN!

  1. Fadley Zainol

    Saya Nak Tahu Cara Cuci lampu

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *